Ben jij van een huur- naar een koopwoning verhuisd?

Is het je lukt om een woning te kopen, zodat je niet langer meer hoeft te huren? Van harte gefeliciteerd! Het is niet gemakkelijk om een betaalbare woning te vinden en dus mag je trots zijn dat je nu je eigen stulpje hebt kunnen kopen. Om ervoor te zorgen dat je je woning ook kunt behouden, is het verstandig om de juiste verzekeringen af te sluiten. We zien regelmatig dat mensen die van een huur- naar een koopwoning gaan, vergeten om hun woonverzekering aan te passen. Daardoor ontstaat een groot risico. Mocht er namelijk een keer iets erg gebeuren, bijvoorbeeld een woningbrand, dan is de kans zeer groot dat je verzekeraar niet alle schade uitkeert. Dan kan iets wat al rampzalig was, desastreus uitpakken. Wij laten je daarom zien hoe je als woningbezitter een woonverzekering afsluit

Als huurder heb je meer nodig dan een inboedelverzekering

Toen je nog huurde, had je genoeg aan een inboedelverzekering. Deze verzekering dekt namelijk de schade die ontstaan is aan de spullen die in en rondom je huis staan. Ook kon je deze polis gebruiken wanneer je slachtoffer was geworden van cybercrime. Nu je een woning gekocht hebt, kun je je inboedelverzekering Univé gewoon aanhouden, want ook in je nieuwe huis staan nog steeds veel spullen. Echter, deze verzekering is nu niet meer voldoende. Dat heeft te maken met het feit dat je verzekeraar onderscheid maakt tussen de spullen die in je woning staan en de woning zelf. Als er brand uitbreekt in een huurhuis, ben je alleen verantwoordelijk voor de spullen in je huis. Nu je een huis gekocht hebt, komt daar de verantwoordelijkheid voor de woning zelf ook nog bij. Om die reden heb je dus ook een opstalverzekering nodig. Zorg er daarom voor dat je je woonverzekering gelijk even aanpast.

Voeg altijd een opstalverzekering toe aan je woonverzekering 

Voor woningeigenaren geldt dat een opstalverzekering niet aan hun woonverzekering mag ontbreken. Heb je deze polis namelijk niet, dan loop je grote risico’s. Raakt je woning (zwaar) beschadigd door bijvoorbeeld een brand of door lekkage, dan draai je voor de kosten op die gemaakt moeten worden om de schade te herstellen. Je zou niet de eerste zijn die hierdoor diep in de schulden terechtkomt. Met een goede opstalverzekering voorkom je dergelijke financiële rampen. Sterker nog: je kunt je polis ook gebruiken om de woning op te ruimen en klaar te maken na bijvoorbeeld een brand. Mocht de woning tijdelijk niet meer bewoonbaar zijn, dan kun je je polis ook gebruiken om je tijdelijke woonruimte mee te betalen. Je ziet het: een goede woonverzekering is je vangnet in tijden van nood. 

Een goede woonverzekering behoedt je voor veel problemen

Je ziet het: een goede woonverzekering kan je heel veel problemen besparen. Zorg er daarom voor dat je een opstalverzekering aan je polis toevoegt. Heb je überhaupt nog geen woonverzekering? Dan is het tijd om dit meteen even te regelen. Je kunt gewoon even naar de site van je verzekeraar gaan en daar je gegevens invullen. Je krijgt dan gelijk te zien wat je maandelijkse premie wordt. Ga je akkoord met de voorwaarden van je verzekeraar, dan kun je je polis met een paar klikken op je muis afsluiten. Je klikt op deze manier heel veel risico’s weg, reken maar dat dat je een behoorlijke dosis gemoedsrust oplevert. Kijk dus vandaag nog even op de site van je verzekeraar om je zaakjes gelijk goed te gaan regelen.