Wat is de ideale verzekering voor jouw scooter?

Heb je net een scooter gekocht? Zorg er dan voor dat je een scooterverzekering afsluit voordat je er mee op de openbare weg gaat rijden. Een scooter verzekering afsluiten is heel eenvoudig. Het enige wat je even moet weten, is waar je op moet letten wanneer je je polis samenstelt. Je verzekeraar heeft namelijk een aantal opties samengesteld om te zorgen dat je een pakket op maat kunt samenstellen. Hoe beter het je lukt om je verzekering af te stemmen op je scooter, hoe meer voordeel je van je polis zult hebben. We laten je daarom graag zien hoe je in een paar stappen een verzekering kunt samenstellen waar je de vruchten van gaat plukken. Sluit je verzekering vandaag af, en je kunt vanavond de weg op. 

Is het merk van je scooter belangrijk voor de verzekering? 

Is het voor je verzekering belangrijk welk merk scooter je gekocht hebt? Stel bijvoorbeeld dat je je Vespa verzekeren wilt, moet je dit dan aangeven bij je verzekeraar? Het antwoord is: nee. Je verzekeraar kijkt namelijk niet naar het merk scooter dat je gekocht hebt, maar naar de leeftijd van je scooter. Dit heeft te maken met het simpele feit dat verzekeringen voor motorvoertuigen gebaseerd zijn op de dagwaarde van het voertuig. Hoe nieuwer het voertuig, hoe hoger de dagwaarde ervan is. Dat betekent dat wanneer je schade oploopt, deze nog hersteld kan worden. Naarmate je scooter ouder wordt, wordt ook de dagwaarde lager. Op een gegeven moment bereik je dan het punt dat het herstellen van schade duurder uitvalt dan wat je scooter überhaupt waard is. In dat geval is het voordeliger om een andere scooter te kopen. De leeftijd van je scooter is dus belangrijk als je een polis wilt afsluiten. 

Kijk naar de leeftijd van je scooter als je een polis afsluit 

Je bent verplicht om je scooter minimaal WA te verzekeren. Binnen deze verzekering kun je kiezen uit drie opties die ieder gericht zijn op een specifieke leeftijd. Heb je een nieuwe scooter of een die maximaal twee jaar oud is? Dan kun je kiezen voor de allriskverzekering. Deze polis dekt alle mogelijke schade aan je scooter. Dat geldt niet voor de WA+ Beperkt Casco verzekering voor scooters van twee tot vier jaar oud. Hiermee kun je wel schade declareren aan je accessoires en schade ontstaan door diefstal of stormschade. Heb je een scooter die ouder is dan vier jaar? Dan is het vaak voldoende om enkel de WA-basisverzekering te nemen. Je scooter is het namelijk niet meer waard om volledig hersteld te worden wanneer je er schade mee hebt opgelopen. Dat bespaart je ook geld. 

Zorg dat je je verzekering goed afstemt op je scooter 

Als je optimaal profijt wilt hebben van je verzekering, dan is het goed om deze zo goed mogelijk op je scooter af te stemmen. Daar kun je ook extra dekkingen voor gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Hiermee kun je vervangend vervoer regelen wanneer je scooter er ineens mee ophoudt. Je scooter kan ook thuis afgeleverd worden, of naar een monteur gebracht worden. Zo weet je dus zeker dat je altijd op de plaats van bestemming aankomt en dat een specialist zich snel zal buigen over de reparatie van je scooter. Je kunt ook een ongevallenverzekering nemen, mocht je een keer bij een groot ongeluk betrokken raken en blijvend letsel oplopen, dan kun je een uitkering krijgen waarmee je een stukje verlichting realiseert. Check alle opties even op de site van je verzekeraar om te zien wat je wilt nemen.